
Miksi ehdottomasti itävaltalaista naudanlihaa?
Benjamin JacobsJakaa
Voisimme nyt antaa joitakin hyvin lyhyitä, yksinkertaisia vastauksia tähän usein esitettyyn kysymykseen. Esimerkiksi, koska Itävaltalainen naudanliha on usein parasta. Myös, koska tiedämme, mitkä lähes naudanparatiisimaiset elinympäristöt ovat olemassa ja käytössä. Tietenkin myös, koska olemme itävaltalainen yritys ja haluamme hankkia raaka-aineemme Itävallasta. Mutta nämä ovat kaikki enemmän subjektiivisia syitä. Tässä siis joitakin faktoja, jotka kertovat, miksi Itävaltalainen naudanliha on Simple Jerkylle ykkösvalinta:
Keskikokoisten yritysten koko sulkee suurimmaksi osaksi pois teollisen eläintuotannon.Kansainvälisessä vertailussa Itävallan karjankasvatus näyttää olevan pienimuotoista. Enimmäkseen Alppialueella eläinten ravinto perustuu ruohoon, heinäseen ja säilörehuihin. Antibiootit ja rehu ovat kiellettyjä. Riittävät laidunalueet tarjoavat täydellisen elinympäristön, jota myös käytetään. Kaikki tämä on meille riittävä syy pysyä itävaltalaisessa lihassa.
- Itävaltalaisella keskimääräisellä maanviljelijällä on vain 31,6 lehmää.
- Yhteensä Itävallassa on noin 2 miljoonaa lehmää.
- Vain 5 % naudanfarmeista on yli 100 lehmää.
- Itävallassa on 61 765 nautatilaa.
- 60 % Itävallassa käytetystä maatalousmaasta on laidunalueita/ruohomaita.
- 2/3 Itävallan 165 000 maalaistalosta sijaitsee Alpeilla.
- Itävaltalainen eläinsuojelulaki on EU:n tiukoin laki.
- Kasvuhormonien ja antibioottien käyttö ennaltaehkäisevänä toimenpiteenä rehussa on kielletty.
(Lähde: www.aac.or.at)