Usein kysytyt kysymykset Simple Jerky -tuotteesta
Miten teille tuli idea tehdä Beef Jerkyä?
Ihan yksinkertaista: me molemmat olemme Jerky-faneja ja olemme aina olleet todella hemmoteltuja käsintehdyllä, aidolla amerikkalaisella Jerkyllä pienistä "butcher shop" -liikkeistä. Kuitenkin emme löytäneet hyvää Jerkyä Itävallasta, vain teollista massatuotantoa, joka maistui yhtä kemialliselta kuin se tuoksui. Jossain vaiheessa hankimme kauniin palan lihaa ja teimme omaa Jerkyä keittiömme kuivausuunissa. Se tapahtui jouluna 2013. Muutaman viikon kuluttua, tammikuussa 2014, tuli ajatus, että itse tehtyä Jerkyä arvostaisi moni muukin - Simple Jerky syntyi!
Mistä te saitte reseptit?
"Jotkut makumme ovat täysin omia luomuksiamme - Austrian Style on esimerkiksi saanut inspiraationsa hyvästä, perinteisestä sianlihasta tai ruskistetusta lihasta. Berlin Style Curry puolestaan perustuu kuuluisaan currywurstiin. Hawaiian Teriyaki, Redneck BBQ ja Smoky Original ovat kuitenkin hyvin tyypillisiä jerky-reseptejä, kuten niitä tunnetaan Yhdysvalloista."
Mistä teidän lihanne tulee?
Itävallasta. 100%.
Mikä on teille tärkeää lihanhankinnassa?
Lihan laadun lisäksi meille on tärkeitä muitakin asioita lihan ostossa - lyhyet kuljetusmatkat ja eläinten arvokas kohtelu, jäljitettävyys, korkeat laatuvalvonnat ja -standardit sekä toimittajan moderni ympäristöhallinta.
Miksi Weiderind eikä Biorind?
Aluksi halusimme hypätä biojunaan, mutta mielipiteemme muuttui lukemattomien keskustelujen jälkeen maanviljelijöiden ja teurastajien kanssa, jotka antoivat meille erinomaisen käsityksen lihankäsittelyteollisuudesta.
Meille on tärkeää, että eläimet ovat laiduntavia nautoja, eli että niillä on liikkumisvapaus ja että ne saavat ainoastaan luonnollista ravintoaan - ruohoa. Nykyään yhä useammat tutkimukset osoittavat, että luonnollisesti ruokittujen laiduntavien nautojen liha on yhtä terveellistä kuin "luomuliha". Luomu tarkoittaa useimmissa tapauksissa mahdottomia vaatimuksia ja valtavia kustannuksia viljelijöille, mutta takaa vain hyvin rajallisesti "onnellisempia lehmiä". Erityisesti tuotteelle kuten Jerky "luomu" tarkoittaa useimmissa tapauksissa, että liha on hyvin vanhojen, naaraiden eläinten lihaa. Tietenkin pakkausmerkinnässä lukee "luomu", mutta tuotekehitys kärsii siitä. Siksi käytämme Jerkyämme varten nuorten sonnin vähärasvaisia lihapaloja.
Lyhyesti sanottuna: Kuluttajalle - ja myös meille - on ensisijaisesti tärkeää eläinten hyvinvointi, luonnollinen ruokinta, liikkumisvapaus, ympäristötietoinen tuotanto sekä eläinsuojelun mukainen teurastus ja erinomainen lihalaatu.
Onko Ist Simple Jerky gluteeniton?
Ei. Jotkut ainesosistamme resepteissämme sisältävät pieniä määriä glutamaatteja.
Käytättekö makuaineita tai muita kemiallisia/epäluonnollisia lisäaineita?
EI!
Soveltuuko jerkyne kalliopaleo-ruokavalioon?
Niin kauan kuin Jerky ei sisällä lisäaineita, sokeria, soijaa tai kemikaaleja, se on Paleo. Emme käytä lisäaineita tai kemikaaleja, mutta makumme sisältävät pieniä määriä sokeria ja soijakastiketta. Joten emme väitä, kuten monet muut valmistajat, että olisimme 100% Paleo-yhteensopivia. Sopiiko Jerkymme teidän Paleo-ruokavalioonne, teidän on itse päätettävä - Simple Jerky on 100% itävaltalainen laidunliha, EI natriumnitraatteja, EI fosfaatteja, EI makuaineita, EI muita lisäaineita.
On olemassa joitakin Jerky-valmistajia, jotka mainostavat lähes yksinomaan olevansa Paleo. ;) ;) ;) Vielä äskettäin heidän verkkosivuiltaan saattoi lukea, että natriumnitraatteja käytetään valmistuksessa. Tällä hetkellä kyseisellä sivustolla ei kuitenkaan enää luetella ainesosia, jopa kaksi linkkiä, joiden väitetään "itsenäisesti" vahvistavan, että heidän Jerky vastaa Paleo-ruokavaliota, eivät enää toimi............
Viimeinen sana Paleo: emme ole perustaneet Simple Jerkyä palvellaksemme viimeisintä trendidieettiä, joka on kahden vuoden kuluttua jo unohdettu. Haluamme tehdä parasta BEEF JERKYÄ, puhdasta, laatutuotetta lihansyöjille.
Mitä ovat Simple Jerky:n keskimääräiset ravintoarvot?
Löydätte tarkat ravintoarvot jokaiselle makuvaihtoehdolle kunkin tuotteen kuvauksista!
Onko Ist Simple Jerky "aitoa" naudanjauhelihajerkyä?
Naja.....yksi puoli Simple Jerky Duosta on syntyjään yhdysvaltalainen, joka kasvoi aidon Beef Jerky'n parissa. Voisi siis sanoa: Aidompaa ei ole!
Valitettavasti monet tekevät virheen ja sekoittavat Billtongin Beef Jerkyyn ja uskovat siksi, että meidän Jerky ei ole "aitoa". Ihmiset, Billtong ja Beef Jerky ovat kaksi eri tuotetta! Valitettavasti joudun jälleen viittaamaan muihin valmistajiin, jotka kyllä tuottavat Billtongia, mutta kutsuvat sitä Jerkyksi. Miksi he tekevät niin? Koska Billtongin valmistaminen on helpompaa ja se voidaan tuottaa halvemmalla, mutta Jerky-termi on tunnetumpi. Billtong ripustetaan suurina suikaleina ja kuivataan ilmassa. Jerky leikataan pieniksi suikaleiksi ja KAIKKI YKSITTÄISET suikaleet asetetaan käsin, ja koko prosessi kuivataan sitten lämpötilassa ilmassa. Myös resepteissä on suuria eroja. Siksi näiden kahden tuotteen maku ja koostumus ovat erilaisia. Eihän kukaan tee currywurstia ja kutsu sitä Bosnaksi ;)
_______________________________________________________________________
Jos teillä on lisäkysymyksiä, lähettäkää meille sähköpostia (office@simplejerky.at) ja olemme mielellämme käytettävissänne!
Lopuksi olemme koonneet tänne vielä joitakin, osittain hyvin hauskoja kysymyksiä, joita meille on todella ja täysillä vakavasti esitetty ajan myötä messuilla ja markkinoilla, ja jotka ovat aina "jollain tavalla" hämmästyttäneet meitä.
Onko se suklaata?
Onko nämä kuivatut hedelmät?
Onko se tupakka?
Onko jerky vegaanista?
Onko tämä kasvisruokaa?