
Itävaltalainen liha ja täydellinen tuotantopaikka
Sabine JacobsJakaa
"Kuten ehkä olette huomanneet, valmistajaleimamme on muuttunut viime kuukausina. Tämän vuoksi olemme saaneet tietysti joitakin kysymyksiä, ja siksi selvitämme tšekkiläisen leiman mysteerin tässä pienessä artikkelissa."
Yli 6 vuoden aikana teetimme tuotantoa 5 eri teurastamolta. Meille oli aina tärkeää: halusimme 100 % itävaltalaista lihaa. Mutta tietenkin meidän piti ottaa huomioon myös muita tekijöitä. Esimerkiksi jotkut teollisuudet eivät yksinkertaisesti olleet varusteltuja tuottamaan Beef Jerkyä. Joko savukammioita ei ollut tarpeeksi suuria tai tuottajilta puuttui aikaa tuottaa tuotettamme rinnakkain jatkuvan toiminnan kanssa. Usein myös työvoimasta oli puutetta, joka todella voisi huolehtia Jerkyistämme. Lisäksi tuli äkillisiä hintamuutoksia ja epätarkkuuksia tuotannon aikana.Tarvitsemme luotettavan kumppanin!
Lyhyesti sanottuna - tarvitsimme luotettavan, ammattimaisen kumppanin, joka tuo mukanaan tarvittavat laitteet, asiantuntemuksen ja intohimon tuotteeseemme. Halusimme ehdottomasti pitää tuotannon Itävallassa, mutta emme vain löytäneet kumppania, jota yrityksemme niin kipeästi tarvitsi. Vuonna 2019 laajensimme hakua Tšekkiin ja löysimme etsimämme. Otimme paljon aikaa, vierailimme manufaktuurissa ja teimme useita testituotantoja. Kevään 2020 lopulla allekirjoitettiin sopimukset ja tuotanto alkoi virallisesti.
Menestys!
"Nykyinen manufaktuurimme täyttää vihdoin kaikki vaatimuksemme ja toiveemme - työntekijöiden sitoutumisesta kaikkiin koneisiin ja tarvittaviin työntekijöihin aina ehdottomaan luotettavuuteen. Uskomme, että olette samaa mieltä kanssamme, kun sanomme, että Simple Jerky -tuotteemme ei ole koskaan ollut näin hyvää. Siinä on juuri se koostumus ja maku, jota olemme aina tavoitelleet tuotteellemme."
Itävaltalainen liha - perusedellytys
Seuraava este oli itävaltalainen liha. Monet lihaliikkeet, joita tutustuimme ajan myötä, olisivat antaneet meille tuskin mitään vapautta lihavalinnoissamme. Tšekkiläinen kumppanimme kuitenkin vakuutti meille alusta alkaen, että vain me päätämme, mistä lihamme tulee.
"Meille ei ole tärkeää vain Simple Jerky -yhtiön omistajina, vaan myös kuluttajina, että naudanlihamme on mahdollisimman korkealaatuista. Laatuun kuuluu meille ei vain maku ja rakenne, vaan myös eläinten hyvinvointi ja kunnioittava kohtelu. Julma teollinen kasvatus, ei eläinten tarpeita vastaava ravinto, pitkät kuljetusmatkat ja ei eläinystävällinen, inhimillinen teurastus eivät missään nimessä tule kysymykseen."
Alpenrind-yritys Salzburgissa on ollut kumppanimme jo pitkään, ja nyt he toimittavat lihaansa myös tsekkiläiselle manufaktuurillemme. Alpenrind Salzburg takaa (ja todistaa) paitsi aukottoman jäljitettävyyden, myös noudattaa tiukkaa ympäristöjohtamista ISO 14001 -standardin mukaisesti ja sitoutuu vapaaehtoisesti "bos®" -merkintäjärjestelmään.
Näytämme teille tässä esimerkin siitä, miltä Alpenrindin toimitusasiakirja näyttää:
Mutta päästöt!
Tietenkin tämä on myös meille aihe. Frigologo on ajanut reittiä Tšekkiin jo monien vuosien ajan. Liha-tilauksemme Alpenrindiltä ei siis ole erillinen reitti, vaan se sisällytetään olemassa oleviin toimituksiin. Tällä tavalla emme ainakaan aiheuta ylimääräisiä ympäristölle haitallisia päästöjä.Joten kaiken kaikkiaan....
Ehdottomasti ihanteellinen tilanne olisi tietenkin kasvattaa laidunnautoja teurastuksen ohella ja tämä suoraan valmistamon viereen. Kaikki tämä vielä Itävallassa. Mutta yrityksen perustamisessa on oltava valmis kompromisseihin, ja olemme löytäneet parhaan ratkaisun tässä vaiheessa.Toivomme, että tämä artikkeli selventää asioita! Jos teillä on vielä kysymyksiä, ottakaa yhteyttä meihin (Yhteystiedot) tai suoraan yritykseen Alpenrind osoitteessa www.alpenrind.at.