Beef Jerky weicher machen: So wird gekauftes Jerky wieder zart

"Naudanlihapurukkaa pehmentäminen: Näin kaupasta ostettu purukki saadaan taas mureaksi"

Benjamin Jacobs

Kun avaat uuden pakkauksen Beef Jerky, iloitset sen miellyttävästä koostumuksesta - se on miellyttävän mureaa eikä liian pehmeää, mutta ei myöskään liian kuivaa. Jos et syö pakkaustasi heti, on kuitenkin mahdollista, että jerkysi kuivuu ajan myötä ja nauttimiskokemus heikkenee hieman.

Onneksi on useita tapoja tehdä lempivälipaloistasi jälleen maksimaalisesti mureita ja herkullisia.

Miksi pehmeä beef jerky voi muuttua liian kuivaksi?

Ymmärtääksesi, miksi ostamasi jerky saattaa kuivua hieman muutaman päivän kuluttua avauksesta, sinun on ensin tiedettävä, miten se valmistetaan. Kuivattua lihaa valmistettaessa tuoreesta lihasta poistetaan vettä, eli se kuivataan jollain tavalla. Lihapaloista poistuu suurin osa niiden vesipitoisuudesta. Ihanteellisessa tapauksessa ne eivät kuitenkaan muutu koviksi ja mureneviksi, vaan pysyvät hieman joustavina ja miellyttävän pehmeinä. Tämä prosessi ei ainoastaan tuo esiin beef jerkyyn tyypillistä makua ja koostumusta, vaan dehydraatio myös pidentää sen säilyvyyttä huomattavasti.

Kun avaat uuden paketin Jerkyä etkä syö sitä heti tai pakkaa sitä tiiviisti, ilmaa pääsee väistämättä pakkaukseen. Tämän seurauksena naudanliha menettää lisäkostutusta ja voi ajan myötä kuivua liikaa.

"Naudanlihapurukkaa pehmentäminen: Helppoja ja nopeita menetelmiä"

Sinulla on erilaisia mahdollisuuksia tehdä jerky kotona taas pehmeäksi ja herkulliseksi - ja se ilman suurta vaivannäköä tai erityisiä välineitä.

Mahdollisuus 1: Rehydroi naudanliha jerkysi vedessä

Käyttämällä kulhoa ja hieman vettä voit erityisen helposti rehydroida naudanlihavihanneksesi. Aseta suikaleet yksinkertaisesti astiaan, peitä ne vedellä ja anna niiden liota muutaman tunnin tai yön yli. Jääkaapissa kuivatuli saattaa pehmentyä hieman nopeammin. Kun haluttu koostumus on saavutettu, voit yksinkertaisesti kaataa veden pois ja kuivata jerkyä varovasti pyyhkeellä tai keittiöpaperilla.

Vaihtoehto 2: Laita jerky mikroaaltouuniin

Mikroaaltouuni tarjoaa erityisen nopean tavan pehmentää kuivalihaa. Kääri kuiva liha kosteaan paperipyyhkeeseen ja laita se mikroaaltouuniin 30-60 sekunniksi. Aseta mikroaaltouuni varmuuden vuoksi matalalle teholle. Jos on tarpeen, voit toistaa prosessin, kunnes saat taas pehmeää Beef Jerkyä.

Mahdollisuus 3: Marinoi jerkysi

Jos sinulla on halua pieneen kulinaariseen kokeiluun, voit pehmentää kuivattua Beef Jerkyäsi kotitekoisella marinadilla. Voit käyttää tähän veden, etikan, soijakastikkeen tai muiden haluamiesi nesteiden lisäksi myös mausteita ja yrttejä. Anna marinadin vaikuttaa jääkaapissa muutaman tunnin tai yön yli ja poista sitten jäljelle jäänyt neste suikaleista. Jos haluat tehdä kuivatusta lihasta vielä pehmeämpää, voit siirtyä sitten toiseen menetelmään.

Mahdollisuus 4: Höyrytä jerkyäsi

Vesihöyry tarjoaa toisen tavan kuivattua lihaa pehmentää muutamassa minuutissa. Jos sinulla ei ole höyrykattilaa, voit käyttää tavallista kattilaa höyrylisäosalla. Kiehauta vesi ja laita jerky höyrylisäosaan 5-10 minuutiksi. Vesihöyryn avulla se pehmenee jälleen, ilman että se kostuu liikaa.

Mahdollisuus 5: Keitä jerkysi nopeassa keittimessä

Erityisen sitkeisiin tapauksiin sopii painekattila. Jopa erittäin kova, mureneva kuivaliha voi näin lyhyessä ajassa muuttua taas mureaksi ja pehmeäksi. Aseta jerky painekattilaan, jossa on vähän vettä, ja keitä lihaa paksuuden ja halutun koostumuksen mukaan noin 15–30 minuuttia.

Mahdollisuus 6: Älä anna jerkysi kuivua.

Yksi helpoimmista tavoista nauttia herkullisesta ja mureasta Beef Jerky -välipalasta? Älä anna sen kuivua! Nauti välipala lyhyessä ajassa tai jaa se rakkaidesi kanssa. Jos kuitenkin joitakin suikaleita jää yli, voit säilyttää ne ilmatiiviissä astiassa jääkaapissa. Näin ne pysyvät yleensä tuoreina muutaman päivän.

Usein kysytyt kysymykset: Beef Jerky pehmentäminen

Saanko erittäin kuivan Beef Jerky -lihan jälleen pehmeäksi?

Normaalitapauksessa voit myös tehdä erittäin kuivasta Beef Jerky -lihasta pehmeämpää. Erityisen sitkeissä tapauksissa suositellaan keittämistä painekattilassa, pidempää vesikylpyä tai liottamista vedessä yön yli.

Miten voin tehdä beef jerkyni erityisen nopeasti pehmeämmäksi?

Jos sinulla on erityisen kiire, voit pehmentää kuivaa Beef Jerkyä mikrossa hetkessä. Vaihtoehtoisesti voit käyttää vesivannetta tai höyrykattilaa nopeaan pehmentämiseen.

Käykö Beef Jerky huonoksi, jos teen siitä pehmeämpää?

"Jos rehydraat Beef Jerkyä veden avulla, palautetaan vain aiemmin menetetty neste. Kuivattu liha ei siis huonone, eikä se yleensä myöskään menetä makua tai laatua. Maksimaalisen makuelämyksen saavuttamiseksi on kuitenkin parempi nauttia siitä mieluummin aikaisemmin kuin myöhemmin."    

Ben Jacobs

Ben Jacobs, SimpleJerky:n perustaja, toi intohimonsa aitoon Beef Jerkyyn Yhdysvalloista Itävaltaan. Inspiroituneena lapsuusmuistoista pienistä, perheomisteisista kaupoista Connecticutin maaseudulla hän luo käsintehtyä Jerkyä, joka täyttää korkeimmat laatuvaatimukset, on vapaa keinotekoisista lisäaineista ja valmistettu paikallisesta naudanlihasta.

Takaisin blogiin
Jätä kommentti