Warum enthält Beef Jerky Zucker?

Miksi naudanlihavalmisteessa on sokeria?

Benjamin Jacobs

Kun katsoo Beef Jerky -ainesosaluetteloa, yksi ainesosa saattaa erityisesti kiinnittää huomion: sokeri. On selvää, että liiallinen sokerin kulutus voi liittyä negatiivisiin terveysvaikutuksiin. Kuitenkin yhä useammin myös pienimmät sokerimäärät tuomitaan.

Mutta onko vähän sokeria todella huolestuttavaa terveydellesi? Ja miksi kuivaliha-nauhoissa on ylipäätään sokeria?

Miksi beef jerkyssä on ylipäätään sokeria?

Valmistajasta riippuen Beef Jerky sisältää yleensä joko sokeria tai muuta makeutusainetta. Esimerkiksi valkoista sokeria tai ruokosokeria käytetään glukoosin tai luonnollisten makeutusaineiden, kuten hunajan tai vaahterasiirapin, lisäksi kuivatun naudanlihan valmistuksessa. Kaikki nämä makeutusaineet vaikuttavat erityisominaisuuksiensa kautta erilaisiin lopputuloksiin maussa ja rakenteessa.

Teollisesti valmistetun jerkin sokeripitoisuus voi vaihdella 0:sta 10 grammaan per 50 gramman pakkaus. Sisältämä sokeri ei ainoastaan vaikuta tyypilliseen beef jerky -makuun, vaan sillä on myös vaikutuksia sen rakenteeseen. Sokerittomat tuotteet ovat usein kovia, kun taas erittäin sokeriset vaihtoehdot voivat olla liian pehmeitä. Sokerilla on niin sanottuja hygroskooppisia ominaisuuksia: Tämä tarkoittaa, että se voi sitoa kosteutta ilmasta, mikä pitää jerkin mureana pidempään. Lisäksi sokeri beef jerkyssä voi myötävaikuttaa pidempään säilyvyyteen. Luonnollisena säilöntäaineena se mahdollistaa yhdessä sisältyvän suolan kanssa lihan pidemmän tuoreuden.

Olemme siksi vakuuttuneita siitä, että kultainen keskitie johtaa täydelliseen lopputulokseen, ja Jerkyssä ei tulisi olla liikaa eikä liian vähän sokeria. Kuivattua lihaa ostaessasi kannattaa siis tarkistaa sen sisältämät ravintoaineet. Suosittelemme valitsemaan tuotteen, jossa on kohtuullinen sokeripitoisuus ja korkea proteiinipitoisuus. Keinotekoisia säilöntäaineita tulisi sen sijaan täysin välttää.

Kuinka paljon sokeria on vaaratonta?

Se, että suurten määrien makeisten, virvoitusjuomien ja sokeripitoisten valmisruokien nauttiminen on epäterveellistä, on nykyään lähes jokaisen aikuisen tiedossa. Epäilemättä on terveydellemme parempi rajoittaa päivittäistä sokerinkulutusta. Monet terveydenhuollosta huolehtivat ihmiset menevät kuitenkin vielä askeleen pidemmälle ja poistavat sokerin kokonaan ruokavaliostaan.

Maailman terveysjärjestö (WHO) pitää aikuisten päivittäistä sokerinkulutusta enintään 50 grammaa ja lasten ja nuorten 30–42 grammaa kuitenkin suhtautuen riskittömästi. Suositeltu päivittäismäärä koskee "vapaata sokeria", eli kaikkia sokerityyppejä, joita on sekä ruoassa että juomissa. Tämä kattaa siis ei vain jäätelön, suklaan ja muiden herkkujen kulutuksen, vaan myös luonnollisten hedelmämehujen ja hedelmien. Tämän vuoksi suositellaan, että myös monia terveellisiä ruokia nautitaan mieluummin kohtuudella. Sokerimäärä 50 grammaa vastaisi esimerkiksi noin 300 grammaa viinirypäleitä, yhtä suurta lasillista appelsiinimehua, kahta suklaapatukkaa tai yhtä pientä pulloa kolaa. 

Kuinka paljon sokeria beef jerky sisältää?

Simple Jerky sisältää, mausta riippuen, muutaman gramman sokeria per pakkaus. Meidän Smoky Original on erityisen vähäsokerinen, sillä siinä on 3,7 grammaa sokeria 50 gramman pakkauksessa eli 1,85 grammaa 25 gramman pakkauksessa. Jotta ylittäisit WHO:n suositukset, sinun pitäisi siis nauttia 14 suurta pakkausta päivässä. Jotkut maut, kuten Hawaiian Teriyaki, ovat hieman sokerisempia, sillä niiden sokeripitoisuus on 5 grammaa 50 gramman pakkauksessa ja 2,5 grammaa 25 gramman pakkauksessa. Jopa tästä voit teoriassa nauttia päivittäin 10 suurta pakkausta ilman liikaa sokeria. Vertailun vuoksi: Yksi omena sisältää noin 12 grammaa sokeria ja on siten selvästi sokeripitoisempi välipala kuin proteiinipitoinen pakkaus Beef Jerkyä.

Yksinkertaisen Jerky valmistamiseen käytämme pieniä määriä sokeria. Kiitos sisältämiensä ainesosien, Jerkyllämme on 45 prosentin kosteus ja se ei ole liian kuiva eikä liian märkä. Beef Jerky ilman sokeria ei puolestaan tarjoaisi toivomaamme makua ja koostumusta. Resepteissämme on hieman sokeria, jotta saavutamme herkän koostumuksen, täydellisen purennan ja herkullisen maun ohuissa suikaleissa. Vältämme liian korkeaa sokeripitoisuutta ja käytämme vain niin paljon kuin mielestämme on tarpeen tarjotaksemme sinulle täydellisen makuelämyksen

Usein kysytyt kysymykset: Miksi Beef Jerky sisältää sokeria?

Kuinka paljon sokeria Simple Jerky sisältää?

Simple Jerky:n sokeripitoisuus vaihtelee maun mukaan. Kaikissa makuissa on kuitenkin alhainen sokeripitoisuus, enintään 5 grammaa per 50 gramman pakkaus tai 2,5 grammaa per 25 gramman pakkaus.

Onko sokerilla maustettu beef jerky epäterveellistä?

"Beef Jerky sisältää suuria määriä eläinproteiinia ja lukuisia muita ravintoaineita, jotka ovat erittäin tärkeitä terveydellesi. Meidän Simple Jerky on lisäksi vähäsokerinen, sillä sen sokeripitoisuus on enintään 5 grammaa pakkausta kohden. WHO:n mukaan sinun ei tulisi nauttia päivittäin yli 50 grammaa sokeria - yksi pakkaus Beef Jerky on siis selvästi alle tämän määrän."

Miksi sokeri on tärkeää naudanlihapihville?

Pieni määrä sokeria edistää miellyttävää rakennetta, hyvää makua ja pitkää säilyvyyttä naudanlihapuruille.

Ben Jacobs

Ben Jacobs, SimpleJerky:n perustaja, toi intohimonsa aitoon Beef Jerkyyn Yhdysvalloista Itävaltaan. Inspiroituneena lapsuusmuistoista pienistä, perheomisteisista kaupoista Connecticutin maaseudulla hän luo käsintehtyä Jerkyä, joka täyttää korkeimmat laatuvaatimukset, on vapaa keinotekoisista lisäaineista ja valmistettu paikallisesta naudanlihasta.

Takaisin blogiin
Jätä kommentti