Welches Fleisch eignet sich am besten für Beef Jerky?

Mikä liha sopii parhaiten Beef Jerkyyn?

Benjamin Jacobs

Korkealaatuinen Beef Jerky erottuu herkullisella maullaan, miellyttävällä koostumuksellaan ja hyvällä säilyvyydellään. Kaiken tämän saavuttamiseksi on ratkaisevan tärkeää käyttää oikeaa lihaa.

Kerro meille, mikä naudanliha sopii erityisen hyvin herkullisen jerky valmistamiseen.

Parasta lihaa Beef Jerkyyn: Tämä on erityisen tärkeää

Lihan laatu ja tyyppi vaikuttavat suuresti lopulliseen makuun Beef Jerkyssä. On erityisen tärkeää valita sopiva naudanlihan osa. Vaikka rasvainen liha tuo moniin ruokiin erityisen makuelämyksen, se ei sovellu kuivattuun lihaan yhtä hyvin.

Mikä lihapala on paras valmistukseen, ei ole yksiselitteinen kysymys. On siis useita mahdollisia reseptejä, jotka voivat johtaa herkulliseen Beef Jerkyyn. Kaikilla sopivilla naudanlihan osilla on kuitenkin yhteistä se, että niissä on suht alhainen rasvapitoisuus. Liiallinen rasva vaikuttaisi negatiivisesti kuivaliha-aterian makuun, koostumukseen ja säilyvyyteen. Tästä syystä yleensä suositaan takajalan, lantion ja selän osia.

"Lisäksi lihan tulisi olla mahdollisimman tuoretta ja korkealaatuista. Optimaalisen laadun saavuttamiseksi tulisi välttää ennakkopakastamista tai säilyttämistä jääkaapissa. Sen sijaan valmistuksen tulisi alkaa mahdollisimman tuoreesta naudanlihasta heti ostamisen jälkeen."

Mikä osapala on paras Beef Jerky -liha?

Alueesta ja maasta riippuen naudan osilla on erilaisia nimityksiä. Usein erotellaan pää, kaula tai niska, olkapää, rinta, selkä, vatsalappu ja reisi. Eri osista valmistetaan lisäksi lukuisia pienempiä leikkeitä - esimerkiksi sisäfileetä tai T-bonea.

On olemassa joitakin leikkeitä, jotka ovat vuosien varrella erityisesti osoittautuneet toimiviksi perinteisessä naudanlihan kuivaamisessa Amerikassa.

ulkofileetä

Sirloin Steak tunnetaan saksaksi myös nimellä Hüftfilet tai Hüftkern. Se sijaitsee naudan takajalassa lähellä selkärankaa ja on erityisen mureaa. Verrattuna muihin osiin, jotka soveltuvat Jerkyyn, se on hieman rasvaisempaa. Tämä mahdollistaa erityisen maun ilman suurta riskiä pilaantua nopeasti.

Lyhyt Kauko

Short Loin tulee selän takapäästä ja sitä kutsutaan myös Hochrippeksi. Se sopii erinomaisesti herkullisen Beef Jerky -valmistukseen. Vaikka se on suhteellisen kallista verrattuna muihin paloihin, investointi voi olla sen arvoista.

Sivu

Flank tai Dünnung sijaitsevat naudan etumaisessa vatsalohkossa. Kyseessä on erittäin makuisa liha, jossa on erityinen vivahde. Lisäksi se erottuu suhteellisen alhaisella rasvapitoisuudella ja tyypillisen pitkillä kuidulla.

Pyöreän silmä

Eye of Round tunnetaan saksankielisissä maissa myös nimillä Weißes Scherzel, Semmerrolle, Schwanzrolle tai Runder Mocken. Tämä soikea lihas sijaitsee naudan takajalassa, siinä on voimakkaasti kehittyneet kuidut ja se on helppo leikata suikaleiksi. Myös sen alhaisen rasvapitoisuuden vuoksi tämä leikkuu sopii hyvin Beef Jerky -tuotantoon.

Yläkierros

Top Round on naudan yläreiden pihvi, joka sijaitsee Eye of Roundin ja Bottom Roundin välissä. Yläreiden osa erottuu vähäisellä rasvapitoisuudella sekä hyvästä rasvajaosta. Tästä syystä se soveltuu sekä rullien että beef jerky'n valmistukseen.

Pohja kierros

Bottom Round tulee ylätakajalan ulkopuolisesta lihaksesta. Se on vähärasvainen ja ei erityisen murea lihapala, joka soveltuu erinomaisesti kuivalihan valmistukseen. Rikkaan makunsa lisäksi se tarjoaa sen edun, että se on suhteellisen edullinen verrattuna moniin muihin lihapaloihin.

Jerky muista lihalajeista

Vaikka naudanliha on klassinen vaihtoehto jerkyyn, sitä voidaan valmistaa myös muista lihoista. Aikaisemmin herkullinen välipala koostui usein biisonista, hirvestä ja muusta riistasta. Nykyään erityisesti possun jerky, eli sianlihasta valmistettu jerky, on suosittu vaihtoehto. Jos olet sianlihan fani, niin Pork Jerky Austrian Style on varmasti makusi mukainen. Lisäksi esimerkiksi hirvi ja kalkkuna sopivat kuivattavan lihan valmistukseen.

Usein kysytyt kysymykset: Beef Jerky - Mikä liha on paras?

Mitkä naudan osat sopivat parhaiten Beef Jerkyyn?

Teoreettisesti voit käyttää Jerkyyn kaikkia naudanlihan osia, jotka eivät ole liian rasvaisia. Erityisesti ovat kuitenkin toimineet leikkaukset kuten sisäfilee, ulkofilee, kylki, pyöreä silmä, yläpyöreä ja alapyöreä.

Soveltuvatko myös muut lihalajit jerkyyn?

Jerky valmistettiin perinteisesti pääasiassa villieläimistä. Nykyään erityisesti sianliha, kalkkuna ja hirvi ovat suosittuja vaihtoehtoja naudanjauhelihalle.

Mistä hyvät naudanliha jerky -lihat erottuvat?

Hyvän lihanjalostuksen, kuten Beef Jerky, liha ei saisi olla vain rasvatonta, vaan myös mahdollisimman tuoretta ja laadukasta. Mitä parempi laatu, sitä parempi maku.

Ben Jacobs

Ben Jacobs, SimpleJerky:n perustaja, toi intohimonsa aitoon Beef Jerkyyn Yhdysvalloista Itävaltaan. Inspiroituneena lapsuusmuistoista pienistä, perheomisteisista kaupoista Connecticutin maaseudulla hän luo käsintehtyä Jerkyä, joka täyttää korkeimmat laatuvaatimukset, on vapaa keinotekoisista lisäaineista ja valmistettu paikallisesta naudanlihasta.

Takaisin blogiin
Jätä kommentti