Beef Jerky richtig lagern: So bleibt dein Jerky länger haltbar

Säilytä naudanliha jerky oikein: Näin jerky pysyy pidempään säilyvänä

Benjamin Jacobs

Beef Jerky on herkullinen ja proteiinipitoinen välipala, jota voit nauttia missä ja milloin tahansa. Verrattuna muihin herkkuihin kuivattu liha tarjoaa etuna sen, että se säilyy pitkään. Oikealla säilytyksellä miellyttävä koostumus ja herkullinen maku säilyvät pitkään. Jos säilytät jerkyäsi väärin, voi käydä niin, että laatu heikkenee ja se pilaantuu nopeammin.

Kerro meille, miten säilytät Beef Jerkyä niin, että se pysyy erityisen pitkään tuoreena.

Mitä tapahtuu, jos en säilytä Beef Jerkyä oikein?

Kun avaat uuden paketin Beef Jerkyä, ilmaa pääsee väistämättä sisään. Tämän seurauksena se ei vain kuivu ajan myötä ja menetä miellyttävää koostumustaan, vaan se voi myös menettää makua. Avattu pakkaus tulisi kuluttaa viimeistään viikon kuluessa, mutta parempi olisi kahden tai kolmen päivän kuluessa.

Myös avaamaton Jerky voi väärän säilytyksen vuoksi ajan myötä huonontua. Vaikka se on tuote, joka on verrattuna moniin muihin elintarvikkeisiin erittäin pitkäikäinen, sinun tulisi säilyttää se oikein. Vain näin voit varmistaa, että laatu säilyy pitkän aikaa.

Beef Jerky -tuotteen säilyvyys lyhenee ensisijaisesti kosketuksesta kostean ja hapen kanssa. Kuivattu liha säilyy erityisen hyvin, koska sen valmistuksessa se dehydroidaan, eli siitä poistetaan neste. Uuden kontaktin myötä veden kanssa beef voi pilaantua nopeammin, aivan kuten tuore liha. Lisäksi ostettu jerky on yleensä merkittävästi pidempään säilyvää kuin itse tehty, koska se pakataan tiiviisti. Tämän vuoksi se on usein kestää jopa vuoden ja voi olla vielä käyttökelpoista jopa parasta ennen -päivämäärän jälkeen. Itse tehty Beef Jerky sen sijaan säilyy enintään kaksi kuukautta ja tulisi siksi nauttia nopeasti.

Säilytä naudanliha jerky oikein: Tämä sinun tulisi ottaa huomioon säilytyksessä

Jotta Beef Jerky -tuotteen säilyvyys pitenisi, sinun tulisi suojata se mahdollisimman hyvin ympäristövaikutuksilta kuten ilmasta, vedestä, auringonvalosta ja lämpötilan vaihteluista suojata.

Vältä ilmaa

Kuten jo mainittiin, happi heikentää kuivaliha laatua ajan myötä. Säilyvyyden pidentämiseksi ostettua Beef Jerkyä tulisi avata vain, kun aiot nauttia siitä heti. Avauksen jälkeen se tulisi nauttia mahdollisimman pian tai tiiviisti pakata. Sama pätee itse tehtyyn Jerkyyn.

Vältä kosteutta

Mitä kuivemmassa säilytät jerkyäsi, sitä pidempään se pysyy tuoreena. Kosteuden myötä kasvaa riski, että liha altistuu bakteereille ja lopulta pilaantuu. Mahdollisimman kuivassa paikassa välipalasikin pysyy pitkään tuoreena ja herkullisena.

Vältä suoraa auringonvaloa

Vaikka auringonvalo edistää kuivaa ympäristöä, sinun tulisi suojata kuivat lihaasi suorilta auringonsäteiltä. Liian paljon valoa voi myös edistää sen nopeaa pilaantumista. Tumma varasto tai kaappi sopii siksi erityisen hyvin Beef Jerky -tuotteiden säilyttämiseen.

Huolehdi tasaisesta lämpötilasta

Beef Jerky viihtyy erityisesti, kun se säilytetään mahdollisimman tasaisessa lämpötilassa. Lämpötilan vaihteluita ja äärimmäisiä lämpötiloja tulisi välttää. Valitse mahdollisuuksien mukaan paikka, jossa on kylmä lämpötila - sekä liian korkeat että liian matalat lämpötilat voivat vahingoittaa Beefiä pitkällä aikavälillä.

Älä pakasta jerkyäsi

Monia elintarvikkeita voit jäädyttää ongelmitta ja sulattaa myöhemmin uudelleen ilman, että laatu heikkenee merkittävästi. Beef Jerky ei kuitenkaan kuulu näihin tuotteisiin. Sekä koostumus ja maku että ravintoarvot voivat kärsiä jäädyttämisestä.

Ota laadukasta Beef Jerkyä

Mitä parempi laatu, sitä suurempi todennäköisyys, että jerkysi pysyy pitkään tuoreena ja herkullisena. Siksi valitse vain laadukasta naudanjerkyä valmistajilta, joihin luotat. Vaikka kemikaalit voivat mahdollisesti pidentää kuivattujen lihojen säilyvyyttä, sinun tulisi välttää tuotteita, joissa on keinotekoisia säilöntäaineita, ja sen sijaan panostaa hyviin raaka-aineisiin ja oikeaan säilytykseen.

Usein kysytyt kysymykset: Beef Jerky oikea säilytys

Kuinka kauan ostettu beef jerky säilyy?

Ilmatiiviisti pakattu Beef Jerky tarjoaa sen edun, että se on verrattuna moniin muihin elintarvikkeisiin erittäin pitkäikäinen. Yleensä voit nauttia siitä jopa vuoden. Parasta ennen -päivämäärän jälkeen se ei kuitenkaan yleensä ole vielä pitkään aikaan pilaantunut.

Pitäisikö minun säilyttää Beef Jerky jääkaapissa?

Avaamatonta Beef Jerkyä ei tarvitse säilyttää jääkaapissa. Tumma, ilmatiivis ja viileä paikka, kuten varasto tai kaappi, on optimaalinen säilytykseen. Myös avauksen jälkeen sitä ei välttämättä tarvitse laittaa jääkaappiin, vaikka viileät lämpötilat eivät varmasti lihalle haittaa.

Miten minun tulisi säilyttää avattu pakkaus Beef Jerkyä?

Myös avattu Beef Jerky -pakkaus tulisi säilyttää mahdollisimman pimeässä, tiiviissä ja viileässä. Sen sijaan, että jättäisit kuivatun lihan avoimeen pakkaukseen, sinun tulisi sulkea se hyvin ja mahdollisesti laittaa tiiviiseen purkkiin. Vielä parempi on kuitenkin nauttia siitä mahdollisimman nopeasti.                                    


Mitä minun pitäisi tehdä, jos beef jerkyni muuttuu liian kovaksi?

Jos beef jerky -tuotteesi koostumus on muuttunut liian kovaksi, on olemassa muutamia tapoja pehmentää beef jerky -tuotetta. Katso aiheesta blogiartikkelimme: Pehmennä beef jerky -tuotetta.

Ben Jacobs

Ben Jacobs, SimpleJerky:n perustaja, toi intohimonsa aitoon Beef Jerkyyn Yhdysvalloista Itävaltaan. Inspiroituneena lapsuusmuistoista pienistä, perheomisteisista kaupoista Connecticutin maaseudulla hän luo käsintehtyä Jerkyä, joka täyttää korkeimmat laatuvaatimukset, on vapaa keinotekoisista lisäaineista ja valmistettu paikallisesta naudanlihasta.

Takaisin blogiin
Jätä kommentti